ЗӨВӨЛГӨӨСОЛОНГОС МЭДЭЭТАНИН МЭДЭХҮЙХООЛЭРҮҮЛ МЭНД

Хэрэв та улаан буудайн гурил идээд суулгадаг бол энэ нь сэжигтэй юм !!!

Зарим хүмүүс улаан буудайн гурил идэснээс болж гэдэс дүүрэх эсвэл хоол боловсруулах чадваргүй болдог. Үүнээс болж хүмүүсийн дунд цавуулаггүй хоол хүнсний дэглэм түгээмэл болж байна.

Глютен бол уусдаггүй уураг юм. Үүнийг проламин гэж нэрлэдэг бөгөөд энэ нь өөртөө олон төрлийн уургийг агуулагддагийг эрдэмтэд тогтоожээ. Проламинууд нь улаан буудай, арвай, хөх тарианд агуулагддаг байна.

Глиадин ба глутенин нь улаан буудайн гол проламинууд бөгөөд хоол боловсруулах чадваргүй болход хүргэдэг. Цавуулаг уургийн дутуу боловсруулалт нь дархлааны хариу урвалыг өдөөдөг. Хэрэв та цавуулаг бүтээгдэхүүн хэрэглэсний дараа суулгалт, хавагнах, толгой өвдөх зэрэг шинж тэмдэг илэрвэл цавуулаг үл тэвчих талаар эмчтэйгээ зөвлөлдөх нь зүйтэй.

Америкийн эрүүл мэндийн хэвлэл мэдээллийн ‘Medical News Today’ цавуулагтай холбоотой өвчнүүдийг танилцуулсан байна.

  1. Гэдэсний өвчин
  2. Улаан буудайн харшил
  3. Цавуулагт мэдрэмтгий байдал

Тийм болхоор та бүхэн гурилан бүтээгдэхүүндээ хяналт тавих мөн дээрх шинж тэмдэг илэрвэл эмнэлэгт хандах хэрэгтэйг анхаарнуу!!!

Мэдээллийн эх сурвалж: http://kormedi.com    news by: goodnews.mn

Related Articles

Хариулт үлдээх

Таны и-мэйл хаягийг нийтлэхгүй. Шаардлагатай талбаруудыг *-р тэмдэглэсэн

Back to top button